Saturday, August 28, 2010

(Ge)Varenwinkel 2010 vrijdag

Een festival waar we ook elk jaar weer naar uitkijken is dat van (Ge)Varenwinkel en wel om verschillende redenen. Het is er altijd gezellig, de bands kom je niet overal tegen en het is meestal ook stralend weer. Maar vooral ook omdat hier een boel mensen elk jaar weer alles geven voor een goed doel en dat doel is dit jaar Pinocchio, een organisatie die zich inzet voor help en steun aan verbrande jongeren en kinderen. Alle factoren kloppen ook dit jaar behalve dan het stralende weer maar dat was het afgelopen jaar wel op meer festivals de spelbreker.
Wegens de dagtaak kwamen we helaas vrij laat toe en konden we nog net enkele nummers meepikken van Blues Conspiracy, een lokale band die volgens mij de tent al vroeg deed vollopen. Geen wonder want hun muziek klinkt lekker bluezy en vettig waar dat zo hoort, niet moeilijk met een strakke ritmesectie, 2 klasbakgitaristen en een zanger met een stem door schuurpapier gehaald. Wat heb ik nog onthouden, een bewerkte versie van “The Thrill Is Gone” en dat ze zo vroeg op de avond het publiek al konden doen meezingen op “Got My Mojo Working”. Een band om in de gaten te houden!


Blues Conspiracy from Blues Walker on Vimeo.


Een band die de laatste jaren ook niet meer zo dikwijls ons landje aandoet is Omar & the Howlers en dus zorgt het plaatsen van zulke namen op je affiche voor een extra toeloop. Ik zag dan ook heel wat mensen die fan waren van deze artiest. Omar begon volgens mij aan zijn gig een beetje op automatische piloot maar naarmate de set vorderde kwam hij toch meer los.

Omar & The Howlers from Blues Walker on Vimeo.


Om dag 1 af te sluiten koos de organisatie één van de bluesvaders uit de States nml. Big Pete Pearson bijgestaan door The Gamblers uit Italië. En dat was ook al een zeer goed keuze want op een mum van tijd had hij heel de tent op z’n hand. Natuurlijk passeerde er veel songs uit zijn laatste CD The Screamer maar ook songs als “Don’t Mess With Me” en “The Highway Is Like A Woman”. Maar hij vergat ook niet even stil te staan bij de verjaardag van zijn uitstekende gitarist. Trouwens niet enkel een pluim voor de gitarist maar de hele band die hij bij had verdiende meer dan een pluim. Stuk voor stuk klasbakken die gewoonweg aanvoelden waar Big Pete naartoe wilde. Chapeau !


Big Pete Pearson from Blues Walker on Vimeo.



In de Rootstown Tent was het dubbel prijs voor The wildcards en hun trouwe fans. Beide malen was er bijna geen doorkomen aan en beide malen zorgde Vince Lee en zijn kompanen voor een gezellig feestje. Met natuurlijk een resem songs van de nieuwe CD “When The Moon Shines Bright” en een dosis knappe solo’s aangevuld met nodige gekke bekken getrek.



The Wildcards from Blues Walker on Vimeo.



Dag 1 voorbij en buiten het weer (alhoewel het droog bleef) meer dan geslaagd.

Meer foto's : Lady Blue
Blueswalker