Sunday, August 01, 2010

Blues Oan Daa Stoazze 2010 zaterdag

Op dag 2 geen annulaties of andere onoverwinnelijke problemen uitgezonderd het weerbericht. Maar de traditionele kaars in de backstage deed z’n werk, waar het elders met momenten serieus water goot bleef het de hele dag droog op het Koning Albert plein.
De spits afbijten is nooit plezierig maar in Hamme is dat meestal geen probleem, zo mochten de mannen van Solid Jive zelf ontdekken. Zonder allures betreden ze het podium en palmden ze het publiek, dat mondjesmaat bleef toestromen, probleemloos in. Maar dat is niet moeilijk als je klasse covers afwisselt met knap gecomponeerd eigen werk. De stem van Dirk klinkt eerlijk en warm en zijn begeleidingswerk op zowel gitaar,dobro als bluesharp is subliem. En Joachim schudt zonder moeite de ene knappe solo na de andere uit zijn mouw, hij is serieus gegroeid sinds ik hem enkele jaren geleden zag. Voeg daar een ritmesectie aan toe die alles strak bij elkaar houdt en je zit als band gebeiteld. We kregen songs als “Key To The Highway” en “Spoonfull” tot zelfs een cover als “Blue Jean Blues” van ZZ Top. Maar ook mooie eigen songs als “Worried Husband Blues” en “Big Mistake”. Besluit, deze band hoor meer thuis op Belgische podia!

Solid Jive from Blues Walker on Vimeo.

Wie al veelvuldig de Belgische podia heeft betreden en dit nog steeds doet zijn de heren van The Seatsniffers. Hun rock ’n roll is dus tot in elke uithoek van BelgiĆ« en ver daarbuiten gekend. Maar dat ze in Hamme een rasechte shuffle uit hun hoed toverden hebben heel wat die hard fans, die niet aanwezig waren, helaas moeten missen. Maar naast die shuffle kregen we die vette rock ’n roll waarvan we ze kennen. Songs als “Git R Done”, “Shakedown” maar ook de cover “Treat Her Right” vlogen ons om de oren.
Walter en de zijnen waren in topform en kregen naar het einde toe zelfs het publiek, dat al massaal toestroomde voor de volgende act, aan het dansen.

The Seatsniffers from Blues Walker on Vimeo.

Niet zo toepasselijk voor een bluesfestival is Boogie Boy maar in Hamme zijn ze niet bang van risico’s, dat hebben ze in het verleden reeds meermaals bewezen. En, hun gok was raak, ik heb nog nooit, in de 6 jaar dat ik hun festival bezoek, het plein zo vol weten staan.
Boogie boy had enkele bekenden mee gebracht en niet de minstens, Little Chris op gitaar, op drums Toto en van de bassist ontgaat me de naam. Boogie Boy greep terug naar een resem klassiekers zoals “Let The Goodtimes Roll” , “CC Rider” en “Soulman”. In een mum van tijd had hij heel het plein mee en begaf hij zich zelfs enkele malen tussen de menigte op dat plein. Hij mag dan al wat op leeftijd zijn toch weet hij nog heel goed wat feesten is en hoe een feestje te bouwen. Het hele plein werd zowaar een heus feestplein en zo werd dag 2 in stijl afgesloten. Nu op naar dag 3 en waarschijnlijk nog meer hoogtepunten.

Boogie Boy from Blues Walker on Vimeo.



Meer foto’s : Lady Blue
Blueswalker