Sunday, May 11, 2008

Birthdayparty De Blauwe Wolk

Liz Mandeville (USA) & The Bluescrowns (NL) / The Bugaboo Tang (NL)

Ter gelegenheid van hun verjaardagen hadden Filip ( patron Blauwe Wolk ) en Patrick ( medewerker Pajotblues ) 2 bands geboekt en iedereen uitgenodigd op hun feestje. Via deze weg nogmaals van harte gefeliciteerd en bedankt dat we mochten deel uit maken van dit intieme maar oh zo swingende feestje. Op de uitnodiging stond aanvang 21h dus wij ervoor gezorgd aanwezig te zijn rond dat uur, de eerste band begon wel pas omstreeks 22:30h maar wie maalt daar om als je gezellig op terras kan zitten tussen gelijkgestemden? Het was The Bugaboo Tang die de eer kregen om het feestje een extra duwtje te geven en dus vlogen ze er vol enthousiasme in. Als je als band al zo’n 10 jaar ervaring hebt dan moet een feestje opgang stampen een routineklus zijn maar hier wou het nog niet echt lukken alhoewel de heren zeker stuk voor stuk bekwame muzikanten zijn. Lag het aan het warme weer, het bier wat nog rijkelijk moest vloeien of stond alles net een beetje té luid, Joost zal het wel weer weten. We kregen toch enkele mooie pareltjes voorgeschoteld, songs als Dog Walk, met het mooie meezingstuk ‘Pick It Up’, ‘Blues On My Shoulder’, met wel een zeer diepgaande solo van Roger Corneille. Verder een zeer mooie eigenzinnige versie van ‘I Feel Good’ van wijlen James Brown en niet vergeten de ruige versie van ‘Caledonia’. Net toen het publiek wat begon los te komen had ik de indruk dat de jongens de handdoek in de ring gooiden en het enthousiasme wat zoek was. Jammer eigelijk want volgens mij hadden ze anders veel meer succes gekend wat ze op Pajotblues reeds hebben bewezen vorig jaar.





Iets voor 1h, jajaja in de Blauwe Wolk weten ze van geen ophouden, mochten The Bluescrown aantreden met ter versterking niemand minder dan Liz Mandeville. Deze combinatie had ik ook al mogen zien op Pajotblues vorig jaar en ik was toen danig onder de indruk van deze roodharige Amerikaanse. Even de juiste balans zoeken tijdens het eerste nummer, een balans die gelukkig qua volume wat lager lag dan hun voorgangers, en het feest kon van start gaan. Liz Mandeville liet ons al snel weten blij te zijn weer in België te mogen spelen want hier was het allemaal begonnen 11 jaar geleden. Filip had haar een allereerste keer naar België gehaald voor een optreden op het More Bluesfestival, wij danken je daarvoor Filip. Al vlug kregen we een nieuwe song waarvan ik de titel niet heb weerstaan voorgeschoteld, een songs die op haar nieuwe CD Redtop zal staan. Ondanks het wat kleine podium en de vreemde, noodgedwongen, opstelling wisten de heren en dame toch vlug elkaar te vinden en een sfeertje op te bouwen. Tijdens de song ‘Ready To Cheat’ kregen we een aangenaam tussenstuk waar Liz uitvoerig de tijd nam om aangenaam met het publiek te keuvelen. Regelmatig mochten we ook genieten van klasse gitaarwerk waarvoor Paul Voestermans verantwoordelijk was, knap bluesharpwerk en saxsolo’s van Daan Prevoo en Joost Janssen bespeelde zijn 2 klavieren met het juiste gevoel. Wie Liz Mandeville een beetje kent weet dat deze dame niet alleen gitaar kan spelen en over een geweldige strot beschikt maar weet ook dat ze een hoge dosis humor bezit. Die humor speelde ze tactisch uit om de jarigen eens extra in het daglicht te zetten tijdens de songs ‘Happy Spanking Day’ of hoe ze in Amerika ‘Happy Birthday’ zingen. Zowel Filip als Patrick moesten het lot ondergaan en kregen een pak voor de broek van Tante Liz. De Vroegere bassist van Liz, een zekere Roger, is destijds in België blijven plakken en mocht ook nog even 2 songs mee bassen en hij kan het nog steeds.


Ondertussen was de klok al dik 2h gepasseerd en zijn we jammer genoeg richting huis getrokken. Jammer want we weten dat ze daar in de Blauwe Wolk zeker nog tot in de vroeger uurtjes zijn doorgegaan met feesten. Wij willen zeker Filip en Patrick nog eens bedanken om ons uit te nodigen voor dit aangename verjaardagsfeestje. En doe d’r nog véél jaren bij zou ik zeggen.
Voor het optreden hadden we nog een gesprek met Liz Mandeville en dat kan U zoals altijd terugvinden onder interviews.
Meer foto's: Lady Blue
Blueswalker