Saturday, July 31, 2010

Blues Oan Daa Stoazze 2010 Vrijdag

Omstreeks 15h vertrekken we goed gemutst richting O. VL voor de 10 editie van Blues Oan Daa Stoazze.
2010 lijkt wel het jaar van de annulatie van bands tijdens festivals dit jaar. Niet alleen Hookrock kreeg ermee te kampen maar nu ook de mannen van Hamme. Hun eerste band The Jimson Weed annuleerden 2 weken voor datum en dus was het uitkijken voor een waardig vervanger. En die vervanger werd gevonden in onze, tot op heden nog, hoofdstad Brussel luisterend naar de naam Hobo Jungle. Deze band is eigelijk opgericht door Geneviève Dartevelle maar zelf is ze er na een tijdje uitgestapt. De band brengt vooral authentieke bluessongs en, ook al is het even wennen, de stem van Lawen Stark past hier uitstekend bij..
Ook al kregen ze de zon knal op hun voorhoofd toch gaven ze geen krimp en brachten ze ons een voortreffelijke set roots & blues. Nummers als “That’s All Right” van wijlen elvis tot een “This Is Hip” van John Lee Hooker schotelden ze ons voor en het voltallige, voor deze eerste dag, publiek genoot ervan met volle teugen. Ook nog even vermelden dat gitarist Pat Louis ook nog eigenaar is van een voortreffelijk paar stembanden. Zulke openers mogen er meer de revue passeren als je mijn bescheiden mening vraagt.

Hobo Jungle from Blues Walker on Vimeo.




Als afsluiter voor de eerste avond had de organisatie gekozen voor een band die Not Johnny Cash was en dan liegen ze nog niet ook. Dat songs van Johnny Cash momenteel hip zijn zal bij velen wel al geweten zijn, het plein stond dan ook van voor tot achter en van links naar rechts goed vol. En op het podium schudden ze zowat elke bekende song van Johnny Cash uit hun mouw, alleen kreeg ik de indruk dat er wat weinig enthousiasme te bespeuren was maar dat kan natuurlijk ook aan mij gelegen hebben. Want de organisatie van blues Oan Daa Stoazze gaat niet over één nacht ijs als ze iets boeken. Ze gaan dan zeker de band enkele malen live bekijken en pas dan valt hun beslissing. Dus ik vermoed dat de heren & dame van Not Johnny Cash een “not” day hadden, misschien vanwege pas terug van vakantie of na een drukke werkdag. In elk geval geef ik hen het voordeel van de twijfel en ben ik benieuwd naar een volgend optreden van hen. Backstage vernam ik nog dat deze band nog maar een klein anderhalf jaar samen speelt en dat zetten ze toch al een puike prestatie neer.
Het publiek en wij inclusief hebben in elk geval genoten van een geslaagde eerste dag.





Not Johnny Cash from Blues Walker on Vimeo.



Meer foto’s : Lady Blue
Blueswalker